[BLOG]: 4 redenen om in deeltijd te ondernemen naast je vaste baan

'4 redenen om parttime te gaan ondernemen' door Tony de Bree

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light”]

Goede middag.

Vanaf het begin dat ik bij de Amro Bank ben gaan werken in 1985 ben ik parttime ondernemer geweest. O.a. als docent bedrijfskunde aan diverse business schools waaronder bij het IBO, toen nog in Zeist. Vanaf 2001 ben ik als ‘side hustle’ online gaan ondernemen, online geld verdienen naast mijn drukke baan bij ABN Amro. Er zijn eigenlijk 4 redenen om naast je vaste baan indeeltijd te gan onderemen.

Welke dat zijn, zal ik hieronder uitleggen.

4 redenen om naast je vaste baan part time te gaan ondernemen. 

Als je het goed bekijkt zijn er 3 redenen om naast je vaste ban bij bv een grote corporate part time te gaan ondernemen:

  • Je wilt extra geld verdienen met een speciaal doel voor ogen. om dat je iets extra’s wilt kopen of aanschaffen. Je wilt b.v. een wereldreis maken of een hele nieuw keuken. Of een dure opleiding gan volgen die je baas niet wil betalen. Of je wilt een lening afbtealen of een ‘achterdeurtje’ opbouwen.
  • Je wilt een gedurende een lange tijd extra inkomen genereren omdat je een luxer leven wilt leiden of omdat je er een dure hobby op na wilt houden.
  • Je wilt naast je huidige baan ook iets voor andere mensen doen door ze met je kennis en ervaring te helpen. 
  • Je wilt je bestaande inkomen uitbreiden of zelfs vervangen.

Dit laatste geldt voor steeds meer mensen en dat gold ook voor mij. Je wilt het corporate leven met alle stress, vergaderingen etc achter je laten en je vrijheid terugkrijgen. Je wilt zelfstandig ondernemer worden en daar wil je ervaring mee op doen naast je vaste baan met je vaste inkomen.

Steeds meer mensen dromen ervan ooit voor zichzelf te beginnen.

Het interessante is dat ik steeds meer mensen tegenkom die nu een vaste baan hebben, maar graag ooit voor zichzelf zouden willen beginnen of voor een startup of een scale-up zouden willen gaan werken.

Uit eigen ervaring weet ik dat die ‘transitie’ van werknemer naar succesvol ondernemer, zeker als je vanuit de veilige omgeving van een grote organisatie met een vaste baan en een vast inkomen komt, heel groot.

Daarom is mijn advies: begin met part time ondernemen naast je vaste baan. Als je benieuwd bent naar mijn persoonlijke ervaringen en die van anderen, volg bookmark dan de blogs ‘Ondernemen naast je vaste baan’. En als je wilt weten hoe jij het beste kunt gan ondernemen naast je huidige vaste baan, neem dan hier even contact met me op of bel of WhatsApp me op 06-34387806.

Met hartelijke groet,
Tony de Bree

P.s.
Veel praktische tips & checklists over hoe je van werknemer ondernemer kunt worden in deeltijd of full time door met je eigen kennis en ervaring geld te verdienen naast je vaste baan b.v., kun je vinden in ‘Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst’.

[wp-stealth-ads rows=”1″ mobile-rows=”1″ tags=”geld verdienen”]

Tony de Bree is sinds 1997 succesvol in het selecteren, beoordelen en adviseren van de kansrijke startups en scale-ups binnen en buiten de financiele sector. Zo ‘spotte’ hij bv in 2001 Amazon.com, Bol.com, PayPal, ASML & IKEA terwijl hij voor Corporate IT Strategy & Architecture van ABN Amro werkte en in diezelfde tijd begon hij ook in deeltijd online te ondernemen. Sinds 2011, toen hij ABN Amro verliet, is hij een veel gevraagd spreker, actief in corporate venturing, entrepeneurial financing, als jurylid in startup en scale-up juries en als ICT-lid van Raden van Advies en Raden van Commissarissen. Hij helpt executives, students, startups, scaleups & MKB-bedrijven online & offline geld te verdienen, hun bedrijf te financieren en een verschil te maken voor hun klanten als adviseur, facilitator, business coach en schrijver van bestsellers. Connect met hem op LinkedIn hier of mail hem hier. Bellen of WhatsApp gaat nog veel sneller: 06-34387806!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.