[BLOG]: 5 stappen om naast je fulltime baan te gaan ondernemen: stap 1

'5 stappen om naast je fulltime baan te gaan ondernemen: stap 1' door Tony de Bree.

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light”]

Morgen,

ik heb veel positieve reacties en vragen gekregen op mijn eerste blog over ‘Ondernemen in deeltijd’ naast je vaste baan (zie hier). En daarom heb ik besloten om je in 5 blogs alvast een handje te helpen om in 5 stappen de juiste neveneactiviteiten te kiezen naast je vaste baan, voor het ‘ondernemen in deeltijd’.

In dit blog wordt stap 1 toegelicht.

Stap 1. Definieer je “waarom”

Je “waarom” is eigenlijk de reden waarom je naast je vaste te baan wilt gaan ondernemen. Misschien ben je niet langer gelukkig met je werk? Of je hebt een groeiend gezin en je salaris kan nauwelijks de behoeften van je gezin ondersteunen? Of wat dacht je van een soort afleiding of misschien een uitlaatklep voor je creativiteit?

Een nevenactiviteit betekent niet noodzakelijkerwijs dat je wilt stoppen met je baan. Maar als dat is wat je uiteindelijk wilt doen, dan kan dat ook je “waarom” zijn. Maar waarom is het belangrijk om je ‘waarom’ te weten?

Welnu, jouw “waarom” gaat een vuur onder je aansteken. Het is wat je gaat helpen om je doelen te bereiken. Je waarom gaat je helpen uit je comfortzone te komen naast je drukke baan en de kansen die buiten op je wachten te verkennen en te benutten zoals ik sinds 1985 en vooral sinds 2001 heb gedaan.

Wanneer je je ‘waarom’ hebt ontdekt, vergeet dat dan nooit. Het is het beste om een ​​fysieke weergave te hebben van je “waarom” om je eraan te herinneren waarom je zo hard met je nevenactiviteiten bezig bent naast je vaste baan.

Als je bijvoorbeeld druk bezig bent met je gezin, zet dan een foto van je gezin op je bureau. Als je de focus of motivatie verliest, kijk je naar die foto. Sluit je ogen en stel je voor wat er gaat gebeuren als het je niet lukt. Ga je je gezin trots op je maken of zullen ze teleurgesteld worden? Onthoud waarom u doet wat u doet en doe er alles aan om uw doelen te bereiken.

In mijn geval wilde ik mijn vrijheid terug, ik wilde weer baas worden over mijn eigen tijd, over mijn eigen werkomgeving en ik wilde vooral ook mijn gezondheid terug. En dat is me na 2011 ook gelukt zoals je op deze cartoon uit ‘Dagboek van een bankier’ kunt zien. Toen de slagboom voor de laatste keer voor me open ging:…..‘Free at last’ …en zo voelde het ook.

“Ik wilde mijn vrijheid en mijn gezondheid terug”

Tot  slot. Wanneer je begint met je nevenactiviteiten en ook in de periode daarna, zul je zeker ook fouten maken en die heb ik ook gemaakt. Je ‘waarom’ helpt je door die moeilijke dagen en weken dat je je overweldigd voelt heen. Dus houd je kin omhoog en blijf vechten totdat je slaagt! En wees niet te trots om om hulp te vragen aan mensen die je vertrouwt en die je eerlijk antwoord geven.

Dat was het voor vandaag. Morgen volgt stap 2….

Bookmark deze blogs ‘Ondernemen naast je vaste baan’ als je niets wilt missen. En als je wilt weten hoe jij het beste kunt gaan ondernemen naast je huidige vaste baan, neem dan hier even contact met me op of bel of WhatsApp me op 06-34387806.

Met hartelijke groet,
Tony de Bree

Tony de Bree is sinds 1997 succesvol in het selecteren, beoordelen en adviseren van de kansrijke startups en scale-ups binnen en buiten de financiele sector. Zo ‘spotte’ hij bv in 2001 Amazon.com, Bol.com, PayPal, ASML & IKEA terwijl hij voor Corporate IT Strategy & Architecture van ABN Amro werkte en in diezelfde tijd begon hij ook in deeltijd online te ondernemen. Sinds 2011, toen hij ABN Amro verliet, is hij een veel gevraagd spreker, actief in corporate venturing, entrepeneurial financing, als jurylid in startup en scale-up juries en als ICT-lid van Raden van Advies en Raden van Commissarissen. Hij helpt executives, students, startups, scaleups & MKB-bedrijven online & offline geld te verdienen, hun bedrijf te financieren en een verschil te maken voor hun klanten als adviseur, facilitator, business coach en schrijver van bestsellers. Connect met hem op LinkedIn hier of mail hem hier. Bellen of WhatsApp gaat nog veel sneller: 06-34387806!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.