Morgen, soms wordt je op je wenken bedient in het leven. Waarom? Ik ben op dit moment druk aan het schrijven aan ‘Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf niet moet groeien’ over ‘Bokito’s’ en ‘Bokito-bedrijven’. En vervolgens lees ik in een artikel in de NRC een aantal prachtige ‘Bokito-uitspraken’. Hier zijn ze!

Citaten uit NRC-artikel: ‘Invest-NL mag krassen oplopen’. 

‘Vanaf dat moment mogen de medewerkers van …. hun visitekaartjes afgeven’.

Samenwerking met FMO gaat niet door……’te ingewikkeld en te weinig synergie’.

‘…..is niet onder de indruk van de kritiek’.

‘en wij hebben eigen geld’.

‘Voor minder dan 5 miljoen hoef je bij ons niet aan te kloppen!’’ .

‘Voor onze investeringen hebben we volledige autonomie. Daar verandert de Tweede Kamer helemaal niets aan’.

Vreest hij concurrentie van dat andere miljardenfonds in aanbouw, het ‘Wopke-Wiebesfonds? ‘Helemaal niet, wij investeren op basis van businesscases, zij hoeven hun geld niet terug te verdienen. Wij zullen met hun samenwerken, als het fonds er uberhaupt komt’.

Dit soort gedrag en taalgebruik was een van de belangrijkste redenen voor mij om ervoor te kiezen ‘de bank van Zalm’ in 2011 te verlaten. Het is heerlijk om niet meer de hele dag dit soort ‘Bokito-taal’ te hoeven aanhoren (zie ‘Dagboek van een bankier’). Heerlijk!

Nog een prettige dag.
Tony de Bree

p.s.
Er staan ook nog allerlei achterhaalde veronderstellingen over ‘moeten groeien als bedrijf’ en ‘net zo groot’ als Duitsland in het artikel en rond de vraag ‘Kan Invest-NL gaan vliegen?’. Maar dat is voor andere keer.

NOW YOU CAN REACH ME EASILY...

Hey, it’s Tony here. Want to reach me and ask me questions? Use the following social links and email:

Social Media

Contact Me