Onderzoek wijst uit dat steeds meer Nederlanders aan obesitas leiden.  Maar wist je dat veel grote organisaties binnen en buiten de financiele sector aan ‘organisatie obesitas’ leiden? Wat dat is? Hier is een definitie.

Een organisatie leidt aan ‘organisatie obesitas’ als hij te groot is geworden, te ‘dik’. De organisatie kan nauwelijks meer bewegen, de processen zijn dichtgeslibt en is heel traag geworden. Het duurt een eeuwigheid voordat er een beslissing wordt genomen en hij creeert in de ogen van zijn klanten al lang geen onderscheidende klantwaarde meer’. 

Dat soort organisaties hebben de kenmerken van de traditionele ‘machine-bureaucratie’ van Mintzberg. Grote, traditionele hierarchische bedrijven die het onderwerp waren van transformatie- en verandermanagement kwamen aan de orde in ‘Dinosaurier of krokodil’ (zie hier).

In ‘Kan het vliegen? (zie hier) worden ze ook ‘Koninkrijken’ genoemd als derde fase van de traditionele levenscyclus van organisaties/van ondernemingen.

Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.

p.s.
Volg me op Facebook (Kan het vliegen?) en Facebook (‘De scale-up blueprint’), Wwitter (@tonydebree en @ideetotstartup, speciaal voor ‘Kan het vliegen?’), Instagram (‘kanhetvliegen’ en ‘scaleupblueprint’) Pinterest and Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen, coupons & gratis e-books. en we zijn net ook op YouTube gestart: hier.

 

NOW YOU CAN REACH ME EASILY...

Hey, it’s Tony here. Want to reach me and ask me questions? Use the following social links and email:

Social Media

Contact Me