Goede morgen.

Sinds een aantal weken is het ‘s morgens vaak ‘ruzie in de auto’ als ik mijn vrouw naar haar werk breng in Den Haag. Waarom? Omdat we een heftige inhoudelijke discussie krijgen over actuele thema’s als b.v. ‘het boerenprotest’ en de demonstraties in Den Haag. Als zelfstandig ondernemer en met een vader als boerenzoon, voel ik mee met boeren. Maar waarom durft niemand blijkbaar een aantal fundamentele vragen te stellen over nut en noodzaak van de enorme subsidies aan Nederlandse boeren, inclusief vanuit de Europese Gemeenschap?

7 vragen over subsidies aan grote landbouwbedrijven in Nederland.

Boeren blijven maar protesteren, om extra geld vragen en Den Haag platleggen. Als je echter even goed nadenkt, kun je als belastingbetaler bij hun bedrijfsmodel wel een aantal vragen stellen. Hier mijn 7 vragen:

  • Waarom mogen boeren eigenlijk niet failliet gaan en bouwbedrijven wel?
  • Waarom moet ik als belastingbetaler opdraaien voor hun transitie?
  • Waarom moet ik als belastingbetaler om varkensboeren uit te kopen?
  • Waarom moet ik als belastingbetaler betalen voor hun ondernemersrisico?
  • Waarom moet ik op die manier voor zorgen dat de grootbanken waaronder de Rabo Bank op die manier hun geld terugkrijgen?
  • Waarom moet ik als inwoner van Den Haag opdraaien voor de schade aan het Malieveld?
  • Waarom zorgen we door de eindeloze subsidies aan boeren ervoor dat nieuwe duurzame bedrijven oneerlijk concurrrentie wordt aangedaan?

En waarom durven de media dit soort vragen niet openlijk te stellen? Bang dat er een tractor bij je naar binnenkomt?

Persoonlijk verhalen van succesvolle ondernemers in de landbouw.

Het kan namelijk gewoon ook anders. In ‘Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf klein moet blijven’ vertellen o.a. ook succesvolle ondernemers in de landbouw en in de bouw hun persoonlijke verhalen en ervaringen en hoe ze met een klein bedrijf winstgevend zijn en vooral een grote positieve impact op mensen en op het milieu willen hebben. Ondernemers die enorm last hebben van de oneerlijke concurrentie van zwaar gesubsidieerde bedrijven.

Met vriendelijke groet,
Tony de Bree

p.s. Als je niets wilt missen van de ervaringen van andere succesvolle ondernemers met een klein bedrijf, bookmark dan Groeien zonder te groeien – het boek’, like de Facebook-pagina van ‘Groeien zonder te groeien’ en let’s connect op Linkedin hier.

NOW YOU CAN REACH ME EASILY...

Hey, it’s Tony here. Want to reach me and ask me questions? Use the following social links and email:

Social Media

Contact Me