[BLOG]: Unicorns zijn uit, Zebra’s zijn in. Updated for 2021

[BLOG]: 'Groeien zonder te groeien: Unicorns zijn uit, Zebra's zijn in' door Tony de Bree

Updated: August 18, 2021

Goede morgen. Sinds het ineenstorten van WeWork is een aantal professionele investeerders voorzichtiger geworden om investeringen te doen in ‘gehypte’ startups en scale-ups en in unicorns hoewel ‘Bokito’s’ als Wouter Bos zich met zijn ‘Invest-nl’ nog steeds richt op het zoveel mogelijk ‘produceren’ van unicorns in Nederland (lees hier) richten steeds meer duurzame investeerders richten zich steeds meer op kleinere, veelbelovende ‘zebra’s’.

De nieuwe wereld van ‘Zebra’s’

Zebra’s zijn kleine bedrijven met mensen aan het hoofd, die genoegen nemen met een redelijke winst en die een positieve impact willen maken op mensen en op hun omgeving. Ik ben de afgelopen jaren nogal wat voorbeelden van dat soort bedrijven tegengekomen waaronder ‘Paper On The Rocks’ van Anne-Pleun van Eijsden. Zij heeft een succesvolle crowdfunding campagne achter de rug en heeft ook van een aantal andere financierders geld gekregen. Ze is oprichter van een scale-up, die ik vroeg heb gespot  (in mijn boek ‘De scale-up blueprint’ bespreek ik hoe ze als ‘zebra’ succesvol is).

Persoonlijk verhalen van succesvolle ondernemers met en klein bedrijf.

In ‘Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf klein moet blijven’ vertellen succesvolle ondernemers van o.a. andere ‘zebra’s’ hun persoonlijke verhalen en ervaringen en hoe ze met een klein bedrijf winstgevend zijn en vooral een grote positieve impact op mensen en op het milieu willen hebben.

Lees hier verder op fm.nl als je het hele blog wilt lezen.

Wil je meer weten over hoe jouw bedrijf klein kan blijven en winstgevend kan zijn? Neem dan contact met me op.

Met vriendelijke groet,
Tony de Bree

p.s. Als je niets wilt missen van de ervaringen van andere succesvolle ondernemers met een klein bedrijf, bookmark dan Groeien zonder te groeien – het boek’, like de Facebook-pagina van ‘Groeien zonder te groeien’ en let’s connect op Linkedin hier.

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.