Goede morgen.

Een van de regelmatig terugkerende trends is dat een traditionele (school)organisatie zichzelf plotseling uitroept tot ‘lerende organisatie’ of de ambitie uitspreekt ‘het’ te worden. Uit observaties blijkt echter dat die ‘lerende organisatie’ kenmerken vertoont van een ‘hardleerse organisatie’ en ‘command & control’ de dagelijkse praktijk is en blijft zoals men gewend was. Een definitie:

“Een hardleerse organisatie maakt stelselmatig dezelfde fouten (die liefst in een doofpot worden gestopt) en leert niet van die fouten; er wordt gestreefd naar het in stand houden van een ‘Bokito-cultuur’. Er wordt alles op alles gezet om te voorkomen dat mensen vrijelijk met elkaar kennis en ervaring uitwisselen. Het is een zeer efficiënt en effectief systeem: alle elementen van de organisatie worden gecoördineerd ingezet om dat doel te bereiken”.

Gratis ‘Hardleerse organisatie checklist’ in ‘Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf klein moet blijven’.

In de bijlage bij een kort hoofdstuk in ‘Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf klein moet blijven’ over het snel klein maken van een traditioneel, log bedrijf, tref je een ‘Hardleerse organisatie checklist’ aan die je kunt gebruiken om bedrijven en organisaties in het algemeen te beoordelen. Een bedrijf waarin je werkt of waar je overweegt om te gaan werken.

Dit een eenvan de gratis checklists die je krijgt als je ‘Groeien zonder te groeien’ aanschaft. Lees hier meer blogs over andere gratis ‘Groeien zonder te groeien checklists’ die je ontvangt.

Met vriendelijke groet,
Tony de Bree

p.s. Als je niets wilt missen van de ervaringen van andere succesvolle ondernemers met een klein bedrijf, bookmark dan Groeien zonder te groeien – het boek’, like de Facebook-pagina van ‘Groeien zonder te groeien’ en let’s connect op Linkedin hier.

NOW YOU CAN REACH ME EASILY...

Hey, it’s Tony here. Want to reach me and ask me questions? Use the following social links and email:

Social Media

Contact Me