Updated: May 31, 2021

Hallo. Een van de meest gestelde vragen die me worden gesteld door startende en actieve ondernemers is:

‘Hoe kies je het beste idee als starter, Tony?’

Dat is eigenlijk redelijk simpel. Ik raad iedereen die voor zichzelf willen beginnen, of je nu student bent of niet, aan om een aantal ideeen naast elkaar te zetten op een gestructureerde manier en daar vervolgens snel uit te kiezen. Belangrijkste criteria voor mij persoonlijk zijn:

– Wie gaat hier echt voor betalen?
– Waarom kan juist ik dat probleem oplossen?
en
– Wat zijn de opstartkosten (tijd en geld)?
– Wat zijn de ontwikkelkosten (tijd en geld)?
– Wat zijn de operationele kosten (tijd & geld)?
– Wat zijn de opbrengsten (tijd & geld)?
– Wat zijn andere opbrengsten? *

Niet alleen voor starters trouwens.

Deze aanpak kun je trouwens ook gebruiken als je al gestart bent als zelfstandig ondernemer en je wilt evalueren of je je kostbare tijd, geld en energie wel in de juiste dingen stopt. Dat doe ik zelf ongeveer eens in de maand….

Tot snel.
Tony

* Zie blz 117-121 in ‘Geld verdienen met jezelf’ voor een aantal voorbeelden, verdere uitleg en checklists.

NOW YOU CAN REACH ME EASILY...

Hey, it’s Tony here. Want to reach me and ask me questions? Use the following social links and email:

Social Media

Contact Me