[BLOG]: Hoe word je een innovatieve 50plus startup?

[BLOG]: 'Hoe word je een innovatieve 50plus startup?' door Tony de Bree

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light”]

Hallo.

In 2011 besloot ik dus de traditionele zakenwereld achter me te laten en voor mijzelf te beginnen. Na eerst vanaf 2001 als ‘side hustle’ online geld te hebben verdiend naast mijn werk bij de ABN Amro, richtte ik vervolgens mijn eigen ’50plus startup’ met mijn eigen unieke business model en verdienmodel.

De tweede vraag die je moet beantwoorden

In het eerste blog in deze serie (zie hier) kon je lezen wat de eerste vraag is die je jezelf moet stellen voordat je een eigen startup gaat oprichten. De tweede vraag die je jezelf moet stellen is:

‘Hoe wordt je een innovatieve startup?’ 

Er wordt veel aandacht besteed aan business modellen zonder echt te kijken naar hoe creeer je waarde, klantwaarde, voor welke klanten en waar willen ze voor betalen. Daarom gebruiken wij niet het bekende Business Model Canvas (BMC), maar een model dat bij MIT in de VS waar ik heb gestudeerd, wordt gebruikt door echte startups.

Als je het antwoord op deze tweede vraag wilt krijgen, lees dan hoofdstuk 2 van ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’. Dan lees je ook meer over deze innovatieve aanpak om te echt te onderscheiden van anderen en zelfs directe competitie te vermijden.

En bookmark ’50plus startups’ als je geen tips wilt missen over hoe jij in 2020 je eigen ’50plus startup’ kunt oprichten, of je er geschikt voor bent en nog veel meer. En als je wilt weten hoe jij het snelste en het goedkoopste jouw idee kunt omzetten in een succesvolle 50plus startup, neem dan hier even contact met me op of bel of WhatsApp me op 06-34387806.

Je kunt het boek overal kopen (2e druk): bij Bol.com hier, bij Managementboek.nl of bij iedere andere boekhandel online.

Met hartelijke groet,
Tony de Bree

Tony de Bree (1957) is sinds 1997 succesvol in het selecteren, beoordelen en adviseren van de kansrijke startups en scale-ups binnen en buiten de financiele sector. Zo ‘spotte’ hij bv in 2001 Amazon.com, Bol.com, PayPal, ASML & IKEA terwijl hij voor Corporate IT Strategy & Architecture van ABN Amro werkte en in diezelfde tijd begon hij ook in deeltijd online te ondernemen. Sinds 2011, toen hij ABN Amro op 54 jarige leeftijd verliet, is hij een veel gevraagd spreker, actief in corporate venturing, entrepeneurial financing, als jurylid in startup en scale-up juries en als ICT-lid van Raden van Advies en Raden van Commissarissen. Hij helpt executives, students, startups, scaleups & MKB-bedrijven online & offline geld te verdienen, hun bedrijf te financieren en een verschil te maken voor hun klanten als adviseur, facilitator, business coach en schrijver van bestsellers. Connect met hem op LinkedIn hier of mail hem hier. Bellen of WhatsApp gaat nog veel sneller: 06-34387806!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.