[NIEUWS]: Komt er een ‘Dagboek van een bankier deel 2’ over ABN Amro? Updated for 2021

[BLOG]: 'Onzinverhaal Jos Versteeover businessmodel van banken en de negatieve rente'.door Tony de Bree

Updated: December 1, 2021

Sinds ik eind 2001 ABN Amro verliet en de succesvolle verhalenbundel ‘Dagboek van een bankier’ schreef, hebben veel mensen gevraagd of ik geen ‘deel 2’ wilde schrijven. Over mijn ‘burn-out op kosten van de belastingbetaler’ en ‘de bank van Zalm’ en hoe ik die burn-out persoonlijke en zakelijk had overleefd? Dit is mijn antwoord.

Goedemiddag,

Eind 2011 verliet ik uitgeput, opgelucht maar met een gigantische ‘burn-out op kosten van de belastingbetaler’ ABN Amro, ‘De bank van Zalm’. Sinds die tijd is er nogal wat gebeurd:

  • De verhalenbundel werd en wordt veel gekocht en gelezen. En het kreeg veel goede reviews (zie hier).
  • Ik kwam er mee bij KRO Kruispunt samen met Joris Luijendijk en Femke Halsema en daar kreeg ik veel goede reacties op.
  • Vervolgens kwam ik nog regelmatig op de radio waaronder bij WNL en WNL nacht.
  • En ik trad o.a. op bij ‘Wat verdien je?’ en ‘Het Nationale Pensioendebat.

[wp-stealth-ads rows=”1″ mobile-rows=”1″ tags=”dagboek van een bankier”]

Vragen van lezers en klanten.

In de periode na het uitkomen van de verhalenbundel vroegen veel lezers en klanten waaronder veel executives die ik coach waarom ik eigenlijk niet veel had gezegd over ‘wat het echt allemaal met me had gedaan’ en wat er daarna met me was gebeurd. Men wilde daarbij o.a. weten hoe ik tegen die gigantische burn-out was aangelopen en door wie en wat bij de Bank, hoe het me daarna als persoon, in mijn persoonlijke leven en in mijn zakelijke leven was vergaan en hoe ik van die burn-out was afgekomen.

Optredens, coaching & bestsellers.

In de tussentijd heb ik al veel verhalen en ervaringen gedeeld tijdens events, bij het coachen van anderen uit o.a. de bancaire sector met een vergelijkbaar profiel en bij het schrijven van bestsellers over geld verdienen, van medewerker naar ondernemer, startups en scale-ups. Mijn manier om zoveel mogelijk mensen te helpen hun eigen broek op te houden en gelukkig te worden in o.a. nieuwe blended learning programma’s en als persoonlijke en business coach. Maar een aantal zaken heb ik bewust niet besproken. Om prive-redenen, vooral vanwege mijn ex en mijn kinderen.

Dagboek van een (ex-)bankier: deel 2?

Inmiddels is er een aantal jaren verstreken. Ik heb mijn gezondheid weer terug, ik ben inmiddels gescheiden en hertrouwd en het gaat in mijn persoonlijke en zakelijke leven goed. Ik ben goed in balans en ben een gelukkig mens. Mede dankzij mijn nieuwe vrouw (een jeugdvriendin), mijn kinderen, mijn familie en echte vrienden. Maar ik kom helaas veel mensen waaronder veel milennials tegen die tegen dezelfde problemen aanlopen waaronder burn-outs veroorzaakt door conflicten met hun directe leidinggevende(n).

Dus heb ik in principe besloten om inderdaad een ‘vervolg’ te schrijven, een ‘dagboek van een ex-bankier’ als het ware. Over o.a. het exacte ontstaan van mijn burn-out en door wie, en over hoe ik van die ‘burn-out op kosten van de belastingbetaler’ ben afgekomen en zo de negatieve gevolgen van cultuur in ‘de bank van Zalm’ letterlijk en figuurlijk heb overleefd.

In combinatie met praktische hulpmiddelen & tips om goed met je tijd, energie & geld om te gaan. Hulpmiddelen en tips die mij bij dat hele proces geholpen hebben en nog steeds helpen omdat zoals mijn coach tegen mijn huidige vrouw omschreef:

Tony, heeft heel lang in een donkere, kille kelder geleefd en hij is daar nu uit aan het komen. Maar hij wil in ieder geval daar nooit meer naar terug!’.

Het goede nieuws is dat ik daar nu dus al enige tijd uit ben, uit die ‘donkere, kille kelder’ en inmiddels aan veel mensen veel energie kan geven en veel mensen kan inspireren als ik de reacties van mensen die mijn masterclasses bijwonen of mijn bestsellers lezen kan geloven. En dat doe ik.

Ik zal je alvast verklappen dat het altijd een uitdaging zal blijven om niet weer ‘een of twee treden de trap af naar die kelder te nemen….’ Wordt vervolgd.

Mvg
Tony

p.s. Mocht je ‘Dagboek van en bankier’ hebben gelezen en heb je ook nog verzoeken en/of vragen aan me? Stuur die dan even naar me op of bel me op 06-34387806. Ok

p.s. Volg me op Facebook, Twitter (@tonydebree en @dagboekbankier, speciaal voor ‘Kan het vliegen?’), Instagram (‘tony.de.bree’) Pinterest and Linkedin.

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.