[BLOG]: ‘Leven om te werken’ of ‘werken om te leven’ in 2020? Updated for 2021

'Werken om te leven of leven om te werken in 2020?' door Tony de Bree.

Updated: November 3, 2021

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light”]

Morgen, de Kerstdagen liggen weer achter ons en was super. Hopelijk voor jou ook? Een mooi moment om na te denken over wat je in 2020 wilt bereiken. Hoe je je persoonlijke ontwikkeling, je persoonlijke groei ziet en waar je je in 2020 op wilt gaan richten.

Persoonlijke groei.

Het is belangrijk om je af te vragen wat jij zelf voor beeld hebt met betrekking tot ‘persoonlijke groei’ en wat je doelstellingen daarbij zijn voor 2020? Wil je steeds meer dingen leren, wil je jezelf ontdekken? Wil je hogerop komen binnen een grote organisatie? Wil je meer geld verdienen? Wil je groter gaan wonen? Wil je vaker op vakantie kunnen gaan? Wil je duurdere kleding kunnen komen?

Of wil je meer tijd met je gezin of je partner doorbrengen? Wil je minder gaan werken?

Mijn persoonlijke doelen.

Vanaf het moment dat ik geboren ben heb ik als persoonlijk doel gehad om te blijven leren, om te zien waar mijn eigen grenzen lagen, om de wereld en mijzelf te ontdekken en om mensen te helpen hun eigen lot te verbeteren. Omdat mijn vader rond 1976 failliet ging, heb ik echte armoede gekend en heb ik mijzelf sindsdien op heb materiele vlak altijd als doel gesteld om dat zelf nooit meer mee te hoeven maken en om ook mijn vrouw en kinderen daarvoor te behoeden. Tegelijkertijd wilde ik mijn handen vrij hebben om zelf te kunnen beslissen om afscheid te nemen van mijn vaste dienstverband…wanneer IK dat wilde. En wil werken om te leven en niet leven om te werken!

“Ik wil werken om te leven in plaats van leven om te werken”

En dat lukt prima sinds 2011. Ik heb niet heel veel geld nodig, ik ben niet gevoelig voor status en ik kan altijd met minder. Een van de aspecten van wat tegenwoordig een soort ‘minimalistische levenstijl’ wordt genoemd.

Mijn doelen voor 2020.

Wat ik in 2020 wil bereiken? Op het persoonlijke vlak wil ik doorgaan met nieuwe dingen leren, met mijn eigen grenzen ontdekken, ik wil meer tijd en energie met mijn nieuwe vrouw, mijn kinderen en met mijn echte vrienden doorbrengen. En ik daarnaast heb ik ook nog de ambitie om meer klanten uit specifieke niches te kunnen helpen terwijl ik zelf minder en productiever werk. Door samen met klanten en partners uit die niches nog meer praktische hulpmiddelen te ontwikkelen en beschikbaar te stellen om zo hun eigen broek op te kunnen houden en de voor hun juiste keuzes te maken. En daar horen 4 nieuwe Engelstalige eBooks, checklists en canvassen en het nieuwe boek over ‘Groeien zonder te groeien’ in 2020 ook bij.

En ik ga door met slim ‘leven lang leren’ door klassikaal en groepsgewijs onderwijs te vermijden, 3-4 uur per dag online te leren zoals ik al sinds 2001 doe en vooral veel nieuwe dingen toe te passen in de prakijk.

En dat kan allemaal prima tegelijk heb ik gemerkt in de laatste paar jaar. Als je maar zorgvuldig met je tijd, energie en geld omgaat. Door je o.a. te focussen op waar je goed in bent volgens anderen en met de juiste mensen samen te werken en slim te ondernemen en genoeg geld te verdienen met slim ondernemen. Maar dat is het onderwerp van een volgend blog.

Hoe wil jij in 2020 persoonlijk groeien?

Dat was het voor vandaag. Ik ben erg benieuw naar wat jouw persoonlijke doelen zijn voor 2020? Wat drijft jou? Hoe zou jij persoonlijk in 2020 willen groeien?

Met vriendelijke groet,
Tony de Bree

p.s.
Volg mij ook op Twitter (@tonydebree in het Engels en @dagboekbankier in het Nederlands), tony.de.bree op Instagram, op Pinterest en laten we deze uitwisseling van ideeën op Linkedin voortzetten.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.