Outplacement 2.0 - Van medewerker tot succesvol ondernemer

Denk je er over om zelfstandig ondernemer te worden, je eigen startup op te richten of voor een scale-up te gaan werken ? Neem dan nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten.

Van medewerker tot succesvol ondernemer

Optie 1: Van medewerker tot succesvol zelfstandig ondernemer/ZZp’er

Veel medewerkers, maar ook managers en executives willen graag voor zichzelf beginnen als ‘plan b’ of als ze hun vaste baan  verliezen. Tony is in 2001 begonnen met ondernemerschap als ‘plan b’ en vanaf 2011 als zelfstandig ondernemer. Hij beschreef zijn ervaringen en tips in de bestseller ‘Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst’. De basis voor de 1e optie.

Optie 2: Van medewerker tot oprichter van je eigen succesvolle startup

Startups zijn hot.  En daarom overwegen veel medewerkers inclusief executives en managers een eigen  startup op te richten. De ‘FinTech Startup blueprint’ aanpak helpt je daarbij, binnen of buiten de financiele sector, gebaseerd op de bestseller ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’. De onderwerpen, het huiswerk & de tips uit dit boek vormen de basis voor optie 2.

Optie 3: Van medewerker tot ondernemer in een scale-up

Veel startups mislukken om een aantal redenen. Groeiende bedrijven waaronder MKB, familiebedrijven en voor al scale-ups nemen echter steeds meer mensen aan. Je moet wel het juiste profiel, de juiste mindset en de juiste instelling hebben. Daarom hebben we op basis van ‘De Scale-Up Blueprint’ een aantal maatwerktrajecten ontwikkeld met o.a. het ‘Scale-Up Model Canvas’ en de andere tools als basis voor optie 3.

Van medewerker tot succesvol ondernemer – diensten

Succesvol ondernemerschap advies, training & coaching

‘Ik wil ZZP’er worden, een startup oprichten of voor een scale-up gaan werken’.

Executives

Senior managers

Middenkader

Medewerkers

Overig

Individueel (1-op 1)

De overgang van executive, manager of medewerker naar ondernemerschap is een grote stap. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden om individuele begeleiding bij die reis te krijgen. Face-to-face al dan niet in combinatie met online.

Groepsgewijs

In alle trajecten wordt gebruik gemaakt van een combinatie van leermiddelen. Waarbij de verschillende handboeken een centrae rol spelen. Een aantal activiteiten kan groepsgewijs worden georganiseerd. Of met teams of met mensen van hetzelfde niveau.

Incompany

Sinds ‘Geld verdienen met jezelf’ uitkwam is er ruime ervaring op gedaan met het gebruik van de drie verschillende handboeken en opdrachten binnen je eigen organisatie. Waaronder verschillende combinaties van masterclasses, workshops en individuele coaching voorafgegaan door een test.

Maatwerk programma's

In de afgelopen jaren is er een aantal maatwerkprogramma’s ontwikkeld voor verschillende soorten commerciele en publieke organisaties rond de verschillende opties om ondernemer  te worden, waaronder de ‘Digital Leadership Programs (zie hier)  en het ‘ Startup Accelerator as a service’ programma (zie hier).

Hoe onderscheiden we ons?

Voor en door succesvolle ondernemers

We geloven in ‘learning-by-doing’  en onze klanten helpen om de slaagkans van wat ze van plan zijn te vergroten. Dat betekent dat je moet leren van mensen die hetzelfde hebben beleefd als jij en die daar aantoonbaar succesvol in zijn. Geen ‘hoorcolleges’ en ‘boekjeswijsheid’ maar de harde werkelijkheid.

Duidelijke persoonlijke stappenplannen

Veel partijen bieden standaardtrajecten ‘ondernemerschap’ aan. De ervaring leert dat de ene persoon de andere niet is en hetzelfde geldt voor organisaties. Iedere persoon krijgt een persoonlijk ‘reisplan’, met duidelijke tips, checklists en persoonlijke begeleiding  op basis van de verschillende stappenplannen en blueprints.

Maatwerk

Hoewel er vaak dezelfde onderwerpen en thema’s terugkomen, is ieder individueel of groepstraject bij ons maatwerk. Waarbij er gebruik wordt gemaakt van vaste thema’s, modules, zelfstudie en huiswerk in combinatie met thema’s of elementen die u als klant wilt toevoegen.

Co-creatie

Alle diensten (net als de drie boeken, methoden en checklists trouwens!)  worden ontwikkeld samen met de klant en in nauwe samenwerking met succesvolle ondernemers.

%

Tevreden klanten

NOW YOU CAN REACH ME EASILY...

Hey, it’s Tony here. Want to reach me and ask me questions? Use the following social links and email:

Social Media

Contact Me