[NIEUW]: Tips over online geld besparen voor ondernemers

'Gratis tips over online geld besparen voor ondernemers' door Tony de Bree

Succesvole online ondernemen is niet alleen maar ‘online geld verdienen’ maar ook ‘online geld besparen’. Hier is het eerste blog met mijn persoonlijke tips over wat ik sinds 2001 heb geleerd over ‘online geld besparen’.

Introductie.

Morgen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik een beetje gekke relatie met geld heb. Ik vind geld uitgeven inmiddels leuk, maar omdat mijn vader failliet ging toen ik in Leiden ging studeren (in 1975), let ik ook altijd op de centen. Soms een beetje te veel volgens mijn vrouw……

Ik weet hoe ‘armoede’ voelt.

Ik heb thuis dus echt armoede gekend en ik weet dus wat dat is, hoe dat voelt. en daarom heb ik me rond mijn 18e voorgenomen om dat dus niet meer mee te maken. Noch zelf, noch mijn kinderen. En dat is een belangrijke leidraad geworden in mijn hele leven. Ik heb er een enorme hekel aan om geld te verspillen of als mensen niet doen waar ze (soms heel veel) voor betaald krijgen. Of ik nu bij een groot bedrijf werk zoals vroeger bij ABN Amro of dat dat nu na mijn vertrek in 2011 mensen bij grootbanken zijn, zpp’ers of mensen in een winkel.

Ik heb daar altijd twee belangrijke doelen bij:

1) Ik ‘moet’ iedere dag nieuwe dingen leren doen (‘een leven lang leren’).

Ik wil geld kunnen blijven verdienen en mijn eigen broek kunnen ophouden. En bovedien wil ik mijzelf blijven ontwikkelen. Ik benadruk hierbij trouwens het woord ‘doen’, aangezien ‘iets weten’ fundamenteel anders is dan ‘het kunnen toepassen’.

2) Ik ‘moet’ altijd een ‘plan b’ te hebben.

Ik heb mijn hele leven lang altijd altijd een professioneel en zakelijk ‘plan b’ gehad. Voor het geval dat ik b.v. mijn vaste baan kwijt zou raken of om een andere reden mijn inkomen zou verleizen.

Want je weet immers nooit wat er kan gebeuren en moet je moet altijd de vrijheid hebben om ‘idioot’ tegen je baas te kunnen blijven zeggen…..

Persoonlijke ervaringen met online geld verdienen en geld besparen.

Vanaf 2001 ben ik begonnen om praktische ervaringen op te doen als online ondernemer door het produceren en verkopen van o.a. eigen ‘digital products’ en die van anderen. Waaronder eBooks, ‘listmagnets’, korte video’s, software en online coaching. Naast mijn baan bij ABN Amro bij Corporate IT Strategy (zie hier). Wat ik ontdekte was:

  • Welke klanten wereldwijd die niet of niet goed bediend werden ik echt kon helpen naast mijn werk bij de Bank (‘niches’).
  • Waar ik volgens die klanten goed in was (uiteindelijk 12.000 ondernemers ‘working from home’ en ‘online freelancers’ wereldwijd!)?
  • Hoe je online veel geld kon besparen door slim in te kopen.
  • Hoe je online veel geld kon besparen door slim te outsourcen.
  • Hoe je online de juiste leveranciers en partners kon kiezen.
  • Hoe je door samen te werken enorm veel tijdwinst kon behalen.
  • Hoe je goedkope ICT kon gebruiken om zoveel mogelijk te automatiseren.

Ervaringen die Timothy Ferris ook beschrijft in ‘Een werkweek van 4 uur’ (uit eigen ervaring is het trouwens trouwens meer een ‘2 urige werkdag’).

Mijn missie.

Aangezien het mijn missie is om ‘zoveel mogelijk mensen hoop te geven en hun de hulpmiddelen aan te reiken om hun eigen broek op te houden’, zal ik vanaf vandaag mijn eigen positieven en neagtieve ervaringen met je delen met praktische tips geven over hoe JIJ als ondernemer slim online geld kunt besparen. Of je nu een executive, student, startter, zzp’er, oprichter van een startup of partner in een scale-up bent. Want:

‘Als je het niet uitgeeft, hoe je het ook niet te verdienen!’. 

Of je er wat mee doet, moet je natuurlijk zelf weten…

What’s next?

In mijn volgende blogs zal ik o.a. ingaan op waarom ik al sinds 2011 niet meer naar dure en meerdaagse opleidingen, trainingen, workshops en masterclasses ga en hoe ik online & offline dagelijks enorm veel tijd, energie en geld bespaar op mijn persoonlijke ‘leven lang leren’ (zie hier de blogs over ‘leven lang leren’ gaan).

Met vriendelijke groet.
Tony

P.s. Meer praktische tips en blogs lezen over hoe JIJ online geld kunt besparen als ondernemen, bookmark dan deze blogs.

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.