[BLOG]: Waarom zou je bedrijf ‘moeten groeien’?

Vooraankondiging nieuwe boek 'Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf klein moet blijven?' door Tony de Bree

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light”]

Morgen,

het heeft even geduurd, maar we zijn nu flink bezig met mijn nieuwe boek ‘Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf klein moet blijven’.

Waarom ‘moet’ je bedrijf groeien?

Iedereen om je heen zegt dat je bedrijf ‘moet’ groeien. Je leert dat op hogescholen, op business schools en in boeken en cursussen over  ‘entrepreneurship’. Wat ‘moet er allemaal groeien eigenlijk’ volgens de experts:

  • Je omzet moet groeien.
  • Het aantal klanten moet groeien.
  • Het aantal medewerkers moet groeien.
  • Je kantoorpand moet groeien.
  • Je rendement moet groeien.

En je ‘moet schalen’, je idee en je business plan moet ‘schaalbaar’ zijn en zo kunnen we nog wel even door gaan.

“De realiteit is dat ‘groeien’ helemaal niet per se ‘moet’. Er zijn veel goede argumenten waarom je bedrijf klein moet blijven.” 

En daar gaat mijn nieuwe praktijkboek over dat ik met een aantal mensen uit verschillende takken van sport schrijf. Dit keer geen bekende bedrijven, geen snelle groeiers, maar goede voorbeelden van mensen die een duurzaam en winstgevend bedrijf starten of al hebben bouwen zonder dat ze ‘moeten groeien’.  Wordt vervolgd!

Groeten,
Tony de Bree

p.s.
Volg mij ook op tony.de.bree op Instagram en Linkedin.

p.p.s
Als je benieuwd bent naar mijn persoonlijke ervaringen en die van anderen succesvolle ondernemers die ‘groeien zonder te groeien’, bookmark dan deze blogs ‘Groeien zonder te groeien: het boek’. En als je vindt dat jij met jouw onderneming een mooi voorbeeld zou zijn in het boek, neem dan hier even contact met me op of bel of WhatsApp me op 06-34387806.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.