[BLOG]: Wat is een ‘minimalistische levensstijl’?

'Wat is een 'minimalistische levensstijl'?' door Tony de Bree

Hallo!

Wil je een ‘minimalistische levensstijl’ uitproberen? Super goed! Maar wat is een ‘minimalistische levensstijl’ eigenlijk? Wat betekent het om een ​​meer minimalistische manier van leven te hebben?

Wat minimalisme is en wat het niet is!

Er zijn veel misvattingen over minimalisme en veel mensen lijken het bijna als een wapen te gebruiken – als iets dat ze kunnen gebruiken om zich te onderscheiden van anderen en om te pronken!

Daar gaat het dus juist helemaal niet over. In plaats daarvan gaat minimalisme over het stoppen met jezelf vergelijken met anderen en het stoppen met verlangen naar veel materiele dingen die je b.v. in dure tijdschriften ziet.

In plaats daarvan gaat het om weten wat je uit het leven wilt halen en weten hoe je daar kunt komen. Gewoon. Het gaat erom het ‘lawaai’ te verminderen, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Voor jzelf en voor anderen.

Als je bijvoorbeeld iemand bent die denkt dat tijd doorbrengen met familie het belangrijkste is, dan zul je misschien gestrest raken over het feit dat je op dit moment zoveel moet werken bij je huidige werkgever. Zoveel dat je bijna gen tijd voor je familie hebt en al helemaal niet voor jezelf.

Je wilt echter je best doen voor degenen van wie je houdt en dus koop je een groter huis, koop je mooie kleren voor ze en neem je ze mee op steeds duurdere en steeds verdere vakanties. Je ziet advertenties voor speelgoed voor je kinderen op tv en je koopt ze voor hen. Komt je dat bekend voor? Mij wel. Dat is wat ik deed tot eind 2011. Ik voelde me schuldig en probeerde mijn afwezgheid te compenseren.

En ik kocht ook veel nutteloze dingen voor mijzelf…..als impulsaankopen omdat ik geen tijd en energie had om de dingen te doen die ik echt leuk vond voor mijzelf. Het resultaat: je werkt steeds meer, je werkt steeds later en je komt steeds meer gestrest thuis. met alle gevolgen vandien voor je gezin en je vrienden.

Omdat je steeds ‘meer’ wilt, vergeet je wat je in eerste instantie eigenlijk echt belangrijk in je leven vond.

Als je in plaats daarvan naar een kleiner huis zou verhuizen, minder dure vakanties naar het buitenland zou nemen en minder ‘dingen’ zou kopen, dan zou je minder uren hoeven werken bij je baas of in je eigen bedrijf, meer geld overhouden en minder hoeven werken. En daarom is een minimalistische levensstijl ook een goede basis voor minimalistisch ondernemen.

Je familie zou financieel stabieler zijn, en je zou zelf veel gelukkiger en minder gestrest zijn. Het resultaat is dat je meer tijd voor je gezin zou hebben en niet onbelangrijk….ook voor jezelf!

Meer tips en ervaringen over een minimalistische levensstijl?

Bookmark als je meer wilt lezen over een ‘less is more’ minimalistische levensstijl voor jou persoonlijk en voor je omgeving, deze blogs over een ‘minimalistische levensstijl’ en wat dat voor jou kan betekenen.

Groeten,
Tony de Bree

p.s.
Volg mij ook op Twitter (@tonydebree in het Engels en @2urigewerkdag in het Nederlands), tony.de.bree op Instagram, op Pinterest en laten we deze uitwisseling van ideeën op Linkedin voortzetten.

p.p.s
Als je benieuwd bent naar mijn persoonlijke ervaringen en die van anderen succesvolle ondernemers die ‘groeien zonder te groeien’, bookmark dan deze blogs ‘Groeien zonder te groeien’. En als je wilt weten hoe jij het beste ‘minimalistisch’ kunt gaan ondernemen, of nog beter, geld kunt gaan verdienen, naast je huidige vaste baan of fulltime, neem dan hier even contact met me op of bel of WhatsApp me op 06-34387806.

P.p.p.s.
Veel praktische tips & checklists over hoe je van werknemer ‘minimalitisch ondernemer’ kunt worden in deeltijd of fulltime door met je eigen kennis en ervaring geld te verdienen naast je vaste baan of fulltime als zzp’er, kun je vinden in ‘Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst’.

 

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.