[BLOG]: Wat is het ‘Scale-up Model Canvas®’?

Het 'scale-up model canvas®' van Tony de Bree in 'De scale-up blueprint'.

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.106″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Startups en scale-ups zijn al ‘Agile’ en hebben andere methoden en hulpmiddelen nodig om zichzelf slim te organiseren en te kunnen groeien zonder dat hun organisatie te groot wordt. Daarom schreef Tony de Bree ‘De scale-up blueprint®’ met een aantal scale-up canvassen waaronder het ‘Scale-Up Model Canvas®’ . Hieronder wordt in het kort uitgelegd wat het canvas is en waarvoor je het kunt gebruiken.

Waarom het ‘scale-up model canvas®’?

Na veel gesprekken met oprichters van succcesvolle startups en scale-ups en met een aantal docenten aan hogescholen en universiteiten, bleek dat er behoefte was aan aan canvas waarin de organisatie, het bsuinessmodel en het verdienmodel van een scale-up kon worden weergegeven. In alle canvassen waaronder het bekende Business Model Canvas ontbreekt de organisatie, het ‘hoe’, namelijk compleet. Daarnaast wilde men ook een outside-in view op die organisatie hebben en wilde men tenslotte ook hulpmiddelen om het ecosysteem te kunnen weergegeven.

Waarvoor kun je  het ‘scale-up model canvas®’ gebruiken?

Met het scale-up model canvas kun je de volgens stappen zetten, compleet in line met ‘design thinking’:

1) Je geeft je huidige business model en je verdienmodel weer.

2) Je maakt je nieuwe business model en je nieuwe verdienmodel samen met de belangrijkste stakeholders.

3) Je voert het nieuwe scale-up business model en verdienmodel in.

Zie verder blz 118-128 voor een nadere toelichting over hoe je dit canvas invult.

[wp-stealth-ads rows=”1″ mobile-rows=”1″ tags=”scaleupblueprint”]

Volgende blog: ‘Het ‘Scale-up organisatieontwerp canvas®’.

Onder het bovengenoemde canvas ligt een aantal andere, ondersteunende scale-up canvassen waaronder het innovatieve ‘Het ‘Scale-up organisatieontwerp canvas®’. Wat dat is en waar je het voor gebruikt, wordt in het volgende blog uitgelegd.

Als je niets wilt missen rond ‘De scale-up blueprint. Zo kun je succesvol groeien en schalen’ inclusief nieuwe canvassen en nieuwe cases, bookmark dan deze blogs

Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.

p.s.
Like the ‘Scale-up blueprint pagina’ hier: Facebook, Twitter (@tonydebree), Instagram (‘scaleupblueprint’) Pinterest and Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen, coupons & gratis e-books. en we zijn net ook op YouTube gestart hier.

 [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like