[BLOG]: Wat is het ‘Scale-up Organisatieontwerp Canvas®’?

Het 'scale-up ontwerp canvas®' van Tony de Bree in 'De scale-up blueprint'.

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.106″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Startups en scale-ups zijn al ‘Agile’ en hebben andere methoden en hulpmiddelen nodig om zichzelf slim te organiseren en te kunnen groeien zonder dat hun organisatie te groot wordt. Daarom schreef Tony de Bree ‘De scale-up blueprint®’ met een aantal scale-up canvassen waaronder het ‘Scale-Up Model Canvas®’ (zie hier)’ en het ‘Scale-up Organisatieontwerp Canvas®’. Hieronder wordt in het kort uitgelegd wat dat laatste canvas is en waarvoor je het kunt gebruiken.

 Waarom een ‘Scale-up organisatieontwerp canvas®’?

 Binnen iedere veranderaanpak en ook binnen de bedrijfskunde staat het analyseren van je bestaande organisatie, het ontwerpen van je nieuwe organisatie en het inzetten van het transformatie- en/of veranderproces. En hetzelfde geldt voor de transitie van je startuporganisatieontwerp naar je nieuwe scale-up organisatieontwerp. Daar heb je dus praktische tools voor nodig en daarom ontwierpen we het ‘Scale-up Organisatieontwerp Canvas®’ met een aantal hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je met een holistische benadering die organisatieverandering kunt vormgeven.

Waarvoor gebruik je het ‘Scale-up Organisatieontwerp Canvas®’?

 1) Net als in ieder ander verandertraject, gebruik je het ‘Scale-up Organisatieontwerp Canvas®’ eerst om de bestaande organisatie weer te geven (‘AS-IS’) op basis van de strategie (is een ander scale-up canvas voor) die je voor je organisatie hebt gekozen.

2) Vervolgens gebruik je het ‘Scale-up Organisatieontwerp Canvas®’ om je gewenste scale-up organisatie weer te geven, in lijn met die gekozen strategie.

Op blz 123 en 124 van ‘De scale-up blueprint’ zie je de uitleg bij de verschillende ‘hefbomen voor verandering’ in dit organisatieontwerp.

 

 

Volgende blog: ‘Het ‘Scale-up organisatieontwerp canvas®’.

 Onder het bovengenoemde canvas ligt een aantal andere, ondersteunende scale-up canvassen waaronder het innovatieve ‘Het ‘Scale-up Verandermangement canvas®’. Wat dat is en waar je het voor gebruikt, wordt in het volgende blog uitgelegd.

Als je alle blogs wilt zien over de nieuwe ‘Scale-up canvassen’, bookmark dan deze blogs. En als je niets wilt missen rond ‘De scale-up blueprint. Zo kun je succesvol groeien en schalen’ inclusief nieuwe canvassen en nieuwe cases, bookmark dan deze blogs.

En mocht je geinteresseerd zijn in een docententraining met deze innovatieve scale-up bedrijfskundemethode, of wil je de aanpak als consultant, coach of mentor gaan gebruiken, bel me dan op 06-34387806 of e-mail me hier.

Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.

 p.s.
Like the ‘Scale-up blueprint pagina’ hier: Facebook, Twitter (@tonydebree), Instagram (‘scaleupblueprint’) Pinterest and Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen, coupons & gratis e-books. en we zijn net ook op YouTube gestart hier.

 

 

 
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like