[BLOG]: Wat is minimalistisch ondernemen?

Groeien-zonder-te-groeien-Succesvol-ondernemen-in-de-betekeniseconomie door Tony de Bree

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light”]

Morgen, ik ben net klaar met werken aan mijn nieuwe eBook in het Engels over ‘Digital leadership in de online platform economy’ en ik ben nu druk bezig met de voorbereidingen voor mijn volgende boekenproject (dit keer in het Nederlands) over ‘Groeien zonder te groeien’. Over hoe je je bedrijf kunt laten groeien als onafhankelijk ondernemer, oprichter van een startup of partner in een scale-up terwijl je klein blijft. Het juiste gebruik van slimme ICT staat daar centraal bij.

Te veel focus op groeien en schalen.

Iedereen vertelt ons dat we ‘moeten groeien’. Het bedrijf moet groeien, je omzet moet groeien, het aantal werknemers moet groeien, je moet internationaal groeien en nog veel meer. We zeggen dat ‘je bedrijfsmodel schaalbaar moet zijn, anders krijgt je geen financiering’ en daarom proberen we wanhopig om meer klanten te krijgen, meer financiering te krijgen en groter en groter te worden. Eigenlijk om te betalen voor werknemers, een grote auto en een groot huis.

De waarheid is … dat is helemaal niet nodig.

Minimalistisch ondernemerschap: minder is meer.

Ik ontdekte al in 2001 met het starten van mijn online onderneming in deeltijd (zie hier) naast mijn baan bij ABN Amro dat je een zeer winstgevend (online) bedrijf kunt starten en bouwen in je eentje zonder veel tijd of geld te hebben. Als je maar slim gebruik maakt van waar je goed in bent en van goedkope ICT.  In overeenstemming met de zogenaamde ‘minimalistische levensstijl’ waar iedereen het over heeft. We noemen dat ‘minimalistisch ondernemerschap’.

Wat is minimalistisch ondernemerschap?

Het idee is vrij eenvoudig: ‘minimalistisch ondernemerschap’ gaat over heel bewust zijn van wat echt nodig is om je bedrijf tot een succes te maken. Dat begint bij wat je echt als persoon wilt bereiken, waar word je echt blij van? Hoeveel klanten wil je echt hebben en waarom?  Hebt je deze externe financiering echt nodig? Hoe besteed je je kostbare tijd, energie en geld aan wat?

Een voorbeeld: het kan heel winstgevend zijn om een ​​zeer exclusief bedrijf te hebben voor een heel kleine ‘blauwe oceaan’ van offline of online klanten die slecht of helemaal niet worden bediend. Door gepersonaliseerde, hoogwaardige diensten te bieden, waaronder online op aanvraag, hoeft u niet te schalen of te groeien. Je kunt klein blijven. Je hebt alleen jezelf nodig, een laptop, telefoon of desktop en de juiste zachte en harde vaardigheden, waaronder tijdbeheer, productiviteit en een ‘minimalistische levensstijl’ met je eigen persoonlijke mix en smaak. Het feit dat je niet schaalt en je tijd schaars is, maakt alles extra waardevol.

Nou, dat was mijn eerste blog over ‘minimalistisch ondernemerschap’ als basis voor het slim opzetten en opbouwen van een winstgevende onderneming. Voor ‘groeien zonder te groeien’. Of je dat nu in deeltijd doet of fulltime.

Meer gratis tips en ervaringen?

Bookmark als je meer wilt lezen over ‘less is more’ voor jou als een succesvolle en gelukkige ondernemer zonder te veel te focussen op groeien en schalen in traditionele termen deze blogs over ‘minimalistisch ondernemen’.

Groeten,
Tony de Bree

p.s.
Volg mij ook op Twitter (@tonydebree in het Engels en @dagboekbankier in het Nederlands), tony.de.bree op Instagram, op Pinterest en laten we deze uitwisseling van ideeën op Linkedin voortzetten.

p.p.s
Als je benieuwd bent naar mijn persoonlijke ervaringen en die van anderen succesvolle ondernemers die ‘groeien zonder te groeien’,bookmark dan deze blogs ‘Groeien zonder te groeien’. En als je wilt weten hoe jij het beste ‘minimalistisch’ kunt gaan ondernemen, of nog beter, geld kunt gaan verdienen, naast je huidige vaste baan of fulltime als startups, scale-up of MKB-bedrijf, neem dan hier even contact met me op of bel of WhatsApp me op 06-34387806.

P.p.p.s.
Veel praktische tips & checklists over hoe je van werknemer ‘minimalitisch ondernemer’ kunt worden in deeltijd of fulltime door met je eigen kennis en ervaring geld te verdienen naast je vaste baan of fulltime als zzp’er, kun je vinden in ‘Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst’.

[wp-stealth-ads rows=”1″ mobile-rows=”1″ tags=”geld verdienen”]

Tony de Bree is sinds 1997 succesvol in het selecteren, beoordelen en adviseren van de kansrijke startups en scale-ups binnen en buiten de financiele sector. Zo ‘spotte’ hij bv in 2001 Amazon.com, Bol.com, PayPal, ASML & IKEA terwijl hij voor Corporate IT Strategy & Architecture van ABN Amro werkte en in diezelfde tijd begon hij ook in deeltijd online te ‘minimalistisch’ te ondernemen. Sinds 2011, toen hij ABN Amro verliet, is hij een veel gevraagd spreker, actief in corporate venturing, entrepeneurial financing, als jurylid in startup en scale-up juries en als ICT-lid van Raden van Advies en Raden van Commissarissen. Hij helpt executives, students, startups, scaleups & MKB-bedrijven online & offline geld te verdienen, hun bedrijf te financieren en een verschil te maken voor hun klanten als adviseur, facilitator, business coach en schrijver van bestsellers. Connect met hem op LinkedIn hier of mail hem hier. Bellen of WhatsApp gaat nog veel sneller: 06-34387806!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.