Onderzoek wijst uit dat steeds meer Nederlanders aan obesitas leiden.  Maar wist je dat veel grote organisaties binnen en buiten de financiele sector aan ‘organisatorische obesitas’ leiden? Wat dat is? Hier is een definitie.

Een organisatie leidt aan ‘organisatorische obesitas’ als hij te groot is geworden, te ‘dik’. De organisatie kan nauwelijks meer bewegen en is heel traag geworden.  Het duurt een eeuwigheid voordat er een beslissing wordt genomen en hij creeert in de ogen van zijn klanten al lang geen onderscheidende klantwaarde meer’. 

Dat soort organisaties hebben de kenmerken van de traditionele ‘machine-bureaucratie’ van Mintzberg.

In mijn bestsellers over grote organisaties hier en voor startups hier worden ze ook ‘het Koninkrijk’ genoemd als derde fase van de levenscyclus van organisaties. De vraag is dus nu of Lean en Agile echt helpt en hoe je echt snel en wendbaar kunt worden…..voordat het te laat is. Daarom zal ik de komende tijd een aantal blogs schrijven over ‘digitale transformatie’ en echt verandermanagement van grote organisaties in de profit en de non-profit sector en hoe je dus die vragen kunt beantwoorden. Bookmark dus deze categorie blogs (‘Digitale transformatie’).

Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.

p.s.
Volg me op Facebook, Twitter (@tonydebree en @ideetotstartup, speciaal voor ‘Kan het vliegen?’), Instagram (‘kanhetvliegen’) Pinterest and Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen, coupons & gratis e-books. en we zijn net ook op YouTube gestart: hier.

 

%title%
%price%%time%
%image%
%title%