Visuals worden steeds belangrijker voor online en offline marketing. Ook voor scale-ups. Een tweede voorbeeld daarvan zijn ‘cinemagraphs’. Wat dat zijn, lees je in dit tweede blog over visual marketing en disruptive marketing voor scale-ups.

Beeld, geluid en afbeeldingen worden steeds belangrijker. ‘Visual marketing’ online en offline maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. In een aantal korte blogs zul je concrete voorbeelden zien van verschillende media. Vandaag ‘cinemagraphs’. Wat zijn dat?

Een cinemagraph is een video (meestal in gif-formaat) waarin slechts een kleine gedeelte van het videobeeld beweegt in een eindeloze herhaling (loop) en de rest van het beeld stil staat (frozen frame).

Cinemagraphs zijn hot op het net. Video’s kun je ook prima inzetten, maar die zijn vaak groter en zorgen er zo dat je website trager wordt. Een cinemagraph daarentegen is over het algemeen kleiner omdat je a) meestal maar een stukje gebruikt en b) hij ook korter duurt dan de meeste video’s. Dus daarom zijn ze ideaal om op je website te gebruiken en op social media te delen. Voor ‘visual social marketing’.

Een ander voordeel is dat slechts een onderdeel van de video beweegt en daardoor heel spannend is. Het leidt een bezoeker van je website, of dat nu een prospect of een klant is, niet af van de boodschap. Integendeel, ze vallen zelfs op.

Cinemagraphs zijn net als mockups een belangrijk onderdeel van je disruptive marketing voor je scale-up (of startup). En daarom is er een apart hoofdstuk aangewijd in ‘Descale-up blueprint’.

In het volgende blog worden nog meer voorbeelden gegeven en gedemonstreerd van wat je met  kunt doen bij het succesvol groeien, schalen en internationaliseren van je scale-up met je online en offline marketing. Bookmark ze hier.

Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.

p.s.
Stap 3 van ‘De scale-up blueprint’, je scale-up marketingstrategie, gaat over hoe je disruptive online en offline marketing kunt inzetten om succesvol te groeien en te schalen. En daarin staat ook hoe je onze gratis e-books kunt downloaden rond dit onderwerp.

p.p.s
Like the ‘Scale-up blueprint pagina’ hier: Facebook, Twitter (@tonydebree en @ideetotstartup, speciaal voor ‘Kan het vliegen?’), Instagram (‘kanhetvliegen’) Pinterest and Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen, coupons & gratis e-books. en we zijn net ook op YouTube gestart hier.

%title%
%price%%time%
%image%
%title%