We weten allemaal dat video marketing en met name ook social video marketing een steeds belangrijkere rol speelt bij het starten van je onderneming, maar ook bij het snel laten groeien van het aantal winstgevende klanten.

Pitch videos spelen daarbij voor mij, klanten en partners al sinds een jaar of twee een belangrijke rol. Wat‘pitch videos’zijn?

‘Pitch videos zijn korte videos van vaak rond de 15 seconden waarin je over het algemeen 3-5 scenes ziet. Ze kunnen een voiceover hebben of door muziek worden ondersteund’. 

Hieronder zie je een voorbeeld van een pitch video voor vrouwelijke onderneemsters:

In het volgende blog zal ik je uitleggen waar jij pitch videos voor kunt gebruiken inclusief een aantal andere voorbeelden om te laten zien waarvoor wij ze inzetten voor onszelf, voor onze partners en voor een beperkt aantal goede klanten.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Weten over hoe je je idee en/of je startup met verschillende pitches en pitchdecks kunt presenteren, lees dan hoofdstuk 5 van ‘Kan het vliegen?’ inclusief een aantal handige checklists.

Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst. Verplichte kost voor starters en zelfstandigen,
DE bestseller voor oprichters van startups en voor investeerders in startups. Inclusief gratis eBooks en checklists.
HET praktijkboek voor als je wilt groeien en schalen. Inclusief 12 scale-up canvassen waaronder het Scale-up Model Canvas.