[BLOG]: Wat zijn TXT stories? Updated for 2021

TXT Video van Tony de Bree voor de masterclass bij de Hogeschool Den Haag.

Updated: September 8, 2021

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.106″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Storytelling is hot online. Er is nu een nieuw type ‘stories’ (verhalen) dat heel erg populair is onder vooral de jeugd en dat zijn TXT Stories. In dit blog legt Tony de Bree uit wat dat zijn en wat je er mee kunt om je klanten gelukkig en/of succesvol te maken.

Wat zijn TXT Stories?

‘TXT stories ‘of ‘Texting stories’ zijn korte video’s die de conversatie weergeven die twee mensen met tekstberichten met elkaar hebben op b.v. WhatsApp of Facebook.  Populaire TXT stories op b.v. YouTube vertellen vaak grappige of persoonlijke verhalen in de vorm van een online dialoog tussen twee personen.  De onderwerpen kunnen heel erg varieren.  Populair bij vooral jonge mensen zijn verhalen over de liefde, over de verhouding met hun ouders of het kunnen horrorverhalen zijn, alles kan.

De meest succesvolle TXT Stories hebben de vorm van een feulleton, van een vaak dagelijkse serie TXT Stories. Net als vroeger de hoorspelen op de radio of tegenwoordig met podcasts. Als ze spannend geschreven zijn en goed geproduceerd zijn, kun je veel volgers krijgen en kunnen ze op sociale media viraal gaan.

Hoe kun je TXT Stories gebruiken om je klanten te helpen?

Je kunt TXT Stories op veel verschillende manier gebruiken om contact met mensen te leggen en b.v.  je persoonlijke merk te versterken.  Je kunt b.v. een serie maken over een gesprek tussen twee mensen over huwelijksproblemen, over een hond die ziek is, iemand die in de put zit of iemand die wil gaan scheiden. Of over een gesprek tussen een klant en een ondernemer. Het moet allemaal gaan over wat er tussen mensen ‘gezegd’ kan worden in een bepaalde voor de kijker herkenbare situatie waar jij op een gegeven moment een oplossing voor hebt.  Je klanten moeten er voordeel uit kunnen halen of ze moeten b.v. na herkenning, de pijn minder voelen als ze die voelen.

Maar bedenk altijd wel dat in tegenstelling tot wat veel mensen zeggen en je leren tijdens de vele ‘Storytelling opleidingen en trainingen’:

“Het verhaal moet waar zijn en moet uiteindelijk over je klant, je prospect of je volger gaan, niet over jou”.

Als je niets wilt missen rond het gebruik van verschillende soorten korte video’s of andere vormen van visual marketing zoals mockups, bookmark dan deze blogs.

Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.

p.s.

Volg me opTwitter (@tonydebree), Instagram (‘tony.de.bree’) Pinterest and Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen, coupons, en nog veel meer. Wil je nog meer soorten Nederlandstalige video’s zien die je kunt inzetten zien, klik dan hier.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author: admin

You might like