Deze week een prima sessie bijgewoond op uitnodiging van Wintertaling over het nieuwe UBO-register dat vanaf begin volgend jaar in Nederland en in de andere landen van de Europese Gemeenschap wordt ingevoerd.

Eerst een prima inleiding door twee interne specialisten van het kantoor en daarna een interactieve sessie door mij verzorgd over ‘Zin en onzin van het UBO-register: ervaringen in de bancaire sector vanaf 9/11’ nav van mijn eigen hands-on ervaringen met de zoektocht in Nederland en wereldwijd naar UBO-informatie en UBO-documenten inclusief in ‘de belastingparadijzen’ van personen, ondernemingen en stichtingen.

Conclusie.

Het UBO-register gaat niet werken en wel om een aantal redenen: de Overheid stelt te weinig geld en middelen beschikbaar, de informatie is onbetrouwbaar net als nu bij de KvK en het resultaat is dat notarissen er veel werk bij krijgen als nieuwe ‘ poortwachter’ naast de banken.

Als een soort verlengstuk van het Nederlandse vervolgingsapparaat. Veel van de informatie is beschikbaar bij de Belastingdienst, maar we weten allemaal hoe het daar met o.a. de ICT gesteld is.Gewoon even op LinkedIn kijken of gewoon even ‘Dagboek van een bankier’ lezen (2014).

Thanks voor de invite via De Speakers Academy! Heb weer veel geleerd.
Tony

p.s.
Meer blogs lezen over ‘Ken-Je-Klant’ (KJK)’ in het Nederlands, bookmark dan deze blogs, voor ‘Know-Your-Customer Secrets'(in het Engels dus..) deze categorie.

p.p.s.
In ‘Dagboek van een bankier’ lezen (2014) kun je meer gedetailleerd lezen wat er in KYC, CCD etc is gebeurd vanaf 9/11 t/m de splitsing van de bank onder Zalm.

NOW YOU CAN REACH ME EASILY...

Hey, it’s Tony here. Want to reach me and ask me questions? Use the following social links and email:

Social Media

Contact Me